Aanvraagformulier Technische Service

Vul dit formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak

Heeft u een storing? Wij helpen u graag het probleem zo snel mogelijk op te lossen!

Vul hieronder de gegevens in als u technische service en assistentie nodig heeft.

Velden met een * zijn verplicht.

Voordat u onze technische dienst inschakelt kunt u ons en uzelf een dienst bewijzen door aan te geven welke van de onderstaande storingen bij u het geval is.

In veel situaties kunt u de problemen zelf verhelpen zonder tussenkomt van onze technische dienst. Dit scheelt u uiteraard behoorlijk in de kosten. Indien u een onderhoudscontract bij ons heeft en de oorzaak van de storing is te wijten aan één of meer van onderstaande situaties en op te lossen met de door ons opgegeven oplossingen, dan zal de technische interventie volledig in rekening worden gebracht.

1. Controleer of het systeem van stroom wordt voorzien
2. Check het systeem met andere labels

1. gebruikt u andere labels? Probeer eens een ander label.
2. is het label wel juist op het product aangebracht? Labels moeten altijd op een vlakke ondergrond worden aangebracht. Dus niet om een hoek of te rond.
3. Is het label wel geschikt voor het beveiligde product? RF-labels werken niet op metaal en metaalhoudende producten. Ook metallic verpakkingen veroorzaken veelal geen of sterk verminderde detectie

1. Controleer of de stekker in het stopcontact zit en de unit van stroom wordt voorzien.
2. Probeer voor de zekerheid ook andere beveiligingsetiketten. Het kán voorkomen dat er maximaal 2% "bad labels" op een rol zitten.
3. Controleer of de labels niet per ongeluk op de deactivatieplaat heeft gelegen of de labels te dicht bij de deactivatieplaat zijn bewaard. In dat geval kunt u óf een andere rol proberen, óf van de rol ca. 5 wikkellagen verwijderen en de overgebleven etiketten opnieuw testen.

1. Controleer of uw poortjes wel zijn aangesloten
2. Controleer of de etiketten wel geschikt zijn voor uw poortjes

Het komt voor dat indien kleinere etiketten worden gebruikt dan voorheen deze door het systeem niet goed worden gedetecteerd. Het systeem wordt altijd op het door gebruikte formaat etiket geplaatst en afgesteld. Soms kan een instellingsaanpassing een oplossing zijn, maar het kan ook zijn dat de poortjes te ver uit elkaar voor een goede detectie van kleinere etiketten

3. Controleer of de etiketten niet per ongeluk zijn gedeactiveerd.

Het komt voor dat labels per ongeluk te dicht in de buurt van de deactivatie zijn geweest of zijn opgeslagen. In de meeste gevallen is dat niet een groot probleem. Indien dit het geval is kunt u ca. 5 wikkellagen van de rol afwikkelen totdat u weer bij werkende etiketten aanloopt. In de meeste gevallen wordt namelijk niet de gehele rol gedeactiveerd.

Eenmaal afgestelde antennes die ineens spontaan alarm geven komen slechts sporadisch voor. In de meeste gevallen is er iets gewijzigd in de directe omgeving van de detectiepoortjes wat de storing veroorzaakt.

- Controleer of er niet toch actieve labels in de nabijheid van de detectiepoortjes liggen (omtrek van ca 200 cm rondom de antennes)
- Ga voor u zelf na wat er kortgeleden is veranderd in de inrichting op opstelling van artikelen in de buurt van de detectiepoortjes.
- Check of er niet kort geleden elektrische bedrading is aangebracht in de buurt van de antennes. Opgerolde verlengsnoeren en kerstverlichting geven meestal problemen. Haal deze weg en controleer de werking van detectiepoortjes dan nogmaals.
- Sommige metalen objecten in de buurt van detectiepoortjes kunnen storing veroorzaken. Daarbij moet u denken aan bijvoorbeeld wenskaartenmolens en andere metalen objecten. Verwijder deze uit de buurt van de detectiepoortjes en test het systeem opnieuw

Kosten technische service (indien niet onder garantie of servicecontract)
1.voorrijkosten: € 40,--
2.werkuren: € 75,00 (1e uur), daarna naar boven afgerond per half uur.
3.eventuele gebruikte onderdelen op nacalculatie

Contact:

  • +31 (0) 36 524 7438

  • info@besure-nl.com

  • Ma-Vrij: 8.30 - 17.00

Altijd up-to-date blijven over onze nieuwe producten en acties?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief

besure, besure nederland, pfto, technische service, service, technische interventie, interventie, artikelbeveiliging, antennes, beveiligingspoortjes, bewakingspoortjes, eas, camera, camerabewaking, volgnummersystemen, deactivatie, ontkoppelaar, deactivatieplaat, storing, defect, probleem, reparatie, monteur, techniek,