Camerabeveiliging

Cameratoezicht/CCTV

CAMERABEVEILIGING

BeSuRe Nederland installeert camerasystemen van o.a.:

Dahua logo Seagate logoWestern Digital logo

Wij leveren onder ander aan:

Informatie

Camerabeveiliging. Een uitstekende aanvulling op uw winkelbeveiliging

Camerabeveiliging is een uitstekende aanvulling op uw artikelbeveiliging maar ook een hulpmiddel ter beveiliging van uw medewerkers en bezoekers. Ook natuurlijk uitstekend te gebruiken als inbraakbeveiliging.

Camerasystemen helpen  niet alleen uw winkeldiefstal en derving te verminderen, maar kunnen voor u ook een hulpmiddel zijn om winkeldieven bij binnenkomst te herkennen. Ook kunt u met een speciale module bijvoorbeeld handelingen van kassa-personeel monitoren aan de hand van vooraf vastgelegde kassahandelingen welke een risico vormen.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

  • open kassalade zonder transactie
  • refunds
  • gebruik kortingstoets

Elke handeling van kassapersoneel kan worden gemonitord door middel van de xml data van het kassasysteem en met een druk op de knop kunt u de betreffende handeling van de medewerker oproepen. Zo kunt u fraude door kassamedewerkers feilloos vastleggen.

Beelden thuis of op uw mobiel bekijken

In de meeste gevallen is het via een app mogelijk om beelden die worden gemaakt door uw recorder thuis of elders op uw computer, laptop, tablet of mobiele telefoon te bekijken.

BeSuRe Nederland levert een uitgebreid assortiment camerasystemen van diverse merken. Daardoor kunnen wij voor ieder budget een geschikt camerasysteem leveren. Geïnstalleerd door professionele installateurs. Wij adviseren u graag vrijblijvend over het voor u meest geschikte systeem.

IP of Analoog?

IP of analoog?

BeSuRe Nederland levert zowel analoge (coax) als IP camera’s.

IP camera’s hebben vele voordelen ten opzichte van analoge camera’s. Ze hebben een bijna onbeperkte resolutie waardoor de beeldkwaliteit hoger is en daardoor over het algemeen minder camera’s toereikend zijn en meer in beeld kunnen brengen. Bovendien heeft u vele integratiemogelijkheden in uw huidige IT netwerk. Buiten dat u op afstand uw camera beelden live en in replay kunt bekijken op uw tablet of telefoon kunt u ook op afstand acties laten ondernemen zoals het openen van slagbomen of duren of het doorgeven van alarmmeldingen.

Camerasystemen voor binnen worden in diverse uitvoeringen geleverd:

  • dome camera’s
  • bullet camera’s
  • 360° camera’s
Heat mapping
 • Heat mapping

Geeft u een weergave van waar uw klanten in uw winkel heen gaan en waar ze blijven stilstaan. Door middel van een 360° camera aan het plafond wordt de ruimte in beeld gebracht door middel van kleuren waarmee de high traffic en long stay zones worden aangegeven

Klantentelling / Visitor Counting
 • Klantentelling / Visitor Counting

Door middel van een denkbeeldige lijn die vooraf wordt geprogrammeerd worden alle passanten bi-directioneel geteld. Hierdoor krijgt u informatie waarop u uw organisatie beter kunt besturen.

   • conversies (aantal bezoekers versus kopers)
   • visitor value
   • piek- en dalmetingen
   • advies openingstijden
   • ranking van vestigingen
   • meten reclame effectiviteit
Route telling
 • Route telling

Dit is eigenlijk een variatie op klanttelling via de camera. Als u wilt weten hoeveel mensen een bepaalde ruimte bezoeken kan de camera op eenzelfde als de hierboven beschreven wijze het aantal passanten tellen.

Gezichtsherkenning / Face detection
 • Gezichtsherkenning / Face detection

Van winkeldieven die u al eerder eens hebt betrapt (op heterdaad of later bij het nakijken van videobeelden) kunt u het gezicht opslaan. Bij een volgende binnenkomst van deze persoon wordt een stil alarm afgegeven en kunt u actie ondernemen. Ook kunt u foto’s van personen via andere media uploaden in het systeem
Ook buiten kunt u gebruik maken van camerabeveiliging, bijvoorbeeld om te zien wie uw terrein benadert. Camerasystemen voor buiten moeten weer aan specifieke eisen voldoen in verband met invloeden van weer, temperatuur en vandalisme. Bijvoorbeeld de expeditie en het parkeerterrein zijn lokaties die u op deze wijze beter in de gaten kunt houden.

Wet en regelgeving rondom camerabeveiliging

De overheid informeert ons via www.rijksoverheid.nl op een uitstekende manier over het gebruik van beveiligingscamera’s. De overheid onderscheidt het gebruik van beveiligingscamera’s op openbare plaatsen, op de werkvloer, in winkels en in en rond de woning. We spreken hier enkel over wetten- en regelgeving voor camerabewaking op de werkvloer, in winkels en in en rond een woning.

Beveiligingscamera’s op de werkvloer of in winkels

Officieel mag er alleen cameratoezicht op de werkvloer of in een winkel plaatsvinden wanneer dit echt nodig is. Bescherming tegen vandalisme of diefstal kan een terechte reden zijn om camerabewaking in te zetten. Het is verplicht voor een werkgever of winkeleigenaar om aan te geven dat er bewakingscamera’s zijn. Beveiligingscamera’s zijn strafbaar wanneer het niet wordt aangegeven als deze worden gebruikt. Wordt er veel gestolen? Dan is er een uitzondering en mag men toch bewakingscamera’s gebruiken zonder dit te melden. Het moet echter worden aangetoond dat er genoeg inspanningen zijn ondernomen om de diefstal ten einde te brengen.

Camera’s mogen worden geplaatst in een magazijn, bij de ingang, bij de kassa of op andere belangrijke punten binnen uw bedrijf.

Camerabewaking in en rond een woning

Officieel mag men geen camerabewaking gebruiken bij de ramen of voordeur. In veel gevallen worden bewakingscamera’s echter toch gebruikt om dit te doen en vaak maakt de politie alsnog gebruik van de gemaakte beelden als er een inbraak of vandalisme geweest is. Woningbouwcorporaties hebben minder beperkingen en mogen vrijuit beveiligingscamera’s gebruiken voor het beveiligen van een flat of woning. De overheid is van mening dat straatbewaking moet stoppen en dat is dan ook in geen geval toegestaan. De praktijk laat echter zien dat er weinig gecontroleerd wordt en de grens tussen het bewaken van het eigen terrein en de straat valt lastig te bewijzen.

Wet bescherming persoonsgegevens

De Wet bescherming persoonsgegevens beschermt onze privacy en beschrijft precies wat er wel of niet met onze persoonsgegevens mag gebeuren. De Wet bescherming persoonsgegevens geldt ook voor camerabewaking. Voor camera’s op het werk is er bijvoorbeeld een protocol ‘camera’s op het werk’ verplicht waarin staat beschreven welke rechten een werknemer heeft.

Een verborgen camera op het werk mag officieel alleen worden geplaatst als er is gemeld dat er verborgen camera’s geplaatst kunnen worden.

In elke situatie gelden er verschillende regels, maar u merkt dat de wet- en regelgeving rondom camerabewaking nauw samenloopt met de Wet bescherming persoonsgegevens. Het belang van privacy weegt soms zwaarder dan het belang van veiligheid. Elke situatie is anders en het is aan privépersonen, de overheid en bedrijven om in te schatten wanneer camerabewaking proportioneel is of niet.

Camerabeelden gebruiken als bewijs

Wilt u camerabeelden inzetten als bewijs bij strafbare feiten? Daarvoor gelden aparte regels! Opnamen van camera’s worden gedeeld met de politie wanneer er strafbare feiten te zien zijn. Een werknemer kan op deze manier worden vervolgd wanneer er diefstal heeft plaatsgevonden.

Zijn de camerabeelden illegaal gemaakt? Ook in dat geval kan het als bewijs dienen. Onrechtmatig verkregen bewijs is alleen onrechtmatig als er politie of opsporingsambtenaren betrokken zijn geweest bij het maken van illegale beelden. In veel gevallen kan er dus inbreuk op de privacy worden gemaakt, maar zal het bewijsmateriaal alsnog geldig worden bevonden in de rechtbank.

De maker van de beelden hoeft op dit moment echter niet vrijuit gaan. Het aanleveren van illegaal bewijs kan een boete of gevangenisstraf opleveren.

De politie heeft te maken met strengere regels en wanneer zij de regels schenden zal het bewijs in bijna alle gevallen als onrechtmatig verkregen bewijs worden aangemerkt.

Publicatie van opnamen

Het publiceren van foto’s of video’s mag niet zomaar gebeuren wanneer iemand herkenbaar te zien is. De geportretteerde kan privacy aandragen als grond waarop een foto of video niet gepubliceerd wordt.

Het is niet zeker dat een rechtmatig gemaakte opname ook mag worden gepubliceerd. Het portretrecht is een ander recht dan de wet- en regelgeving rondom camerabewaking.

Stickers en beveiligingscamera’s

Wilt u een beveiligingscamera volgens de regels inzetten? Gebruik dan stickers om openheid aan personeel of klanten te geven. Het aankondigen van camerabewaking kan met een bord of een sticker bij het hek. Iedereen die in beeld komt moet hier vooraf over geïnformeerd zijn.

In en rondom huis mag u filmen wanneer dit staat aangegeven bij alle toegangsduren. Plaats stickers op de deuren om op een eerlijke manier aan te geven dat iemand in beeld komt.

Heeft u een winkel en wilt u klanten filmen? Plaats ook in dat geval stickers bij de ingang. Het filmen van klanten is strafbaar wanneer zij hier niet van op de hoogte zijn.

Is er een unieke situatie gaande? In dat geval mogen er verborgen camera’s worden ingezet binnen uw bedrijf. Alleen de rechter kan beslissen of camerabewaking proportioneel is of niet.

Screenshots van enkele van onze installaties

Dahua 4 MP installatie – 4 camera’s

Ga naar onze BeSuRe OMNIA Loop AM 58 KHz

Dahua 4 MP installatie (8 camera’s)