RF-artikelbeveiliging

Grote keuze in beveiligingsetiketten en hard tags

De technologie van RF-artikelbeveiliging

RF-technologie is momenteel globaal de meest gebruikte om derving door winkeldiefstal in de detailhandel te verminderen. Deze technologie wordt in een breed scala in de retail gebruikt zoals bijvoorbeeld:

  • modewinkels
  • boekhandel
  • supermarkten
  • maar ook in tal van andere speciaalzaken

Het systeem is gebaseerd op een radiofrequent signaal dat wordt uitgezonden door de antennes. Een audio- en/of visueel alarmsignaal wordt door de antenne gegenereerd doordat dit rf-signaal het circuit (coil), dat op aan bepaalde criteria voldoet, in een beveiligingslabel herkent.

De standaard frequentie waarop huidige systemen werken is 8,2MHz. In de praktijk zullen de systemen werken tussen een iets bredere bandbreedte door middel van een frequentie sweep. Dit om eventuele toleranties in de label frequentie op te vangen.

De-activatie en ontkoppeling bij RF-artikelbeveiliging

De-activatie van de papieren labels wordt bewerkstelligd door een RF-deactivator. Dit is een plaat die op of onder de toonbank wordt aangebracht en een elektronisch signaal uitzendt dat het circuit van de papieren labels vernietigd. Kwalitatief goede labels hebben daarna nog maar een minimale kans dat zij weer actief kunnen worden. Kwalitatief slechtere labels kennen dit probleem helaas wel. U kent zelf misschien de situatie dat iemand de winkel binnenkomt en onbedoeld een alarm veroorzaakt doordat zij een label bij zich dragen dat wederom actief is geworden.

De harde labels (hard tags) worden ontkoppeld met speciale ontkoppelaars (detachers). Enige jaren geleden is de techniek van het sluitingsmechanisme van hard tags sterk verbeterd om manipulatie met de labels te voorkomen (Superlock). Al onze ontkoppelaars zijn geschikt voor deze superlock-labels maar ook voor de “oudere” standaardlabels. Welk type ontkoppelaar u nodig heeft, is afhankelijk van het soort hard tag dat u gebruikt.

Voordelen van RF-Artikelbeveiliging

  • relatief goedkoop en budgetvriendelijk in aanschaf en breed inzetbaar
  • snelle Return on Investment. Meestal binnen 1 jaar
  • grote keuze in papieren beveiligingsetiketten en hard tags. Daarnaast zijn er ook veel speciale labels verkrijgbaar die zijn uitgerust met RF-technologie (Spiders, Cableloks etc.)
  • redelijk ruime doorgangen tussen de antennes (afhankelijk van de gebruikte beveiligingslabels)
  • hoog detectiebereik (tot wel 95%)

RF CLASSICO

Basic model. Effectief zonder opsmuk.

RF CLASSICO MODA

Elegante uitvoering van onze Classico

RF CLASSICO CRYSTAL

Heldere plexiglas uitvoering van onze Classico.
Smaller dan het origineel met 2 kleuren LED-verlichting (blauw / rood)